Om Oss

katarinap
Katarina Skällenäs
Katarina Skällenäs är specialutbildad sjuksköterska inom plastikkirurgi. I grunden är hon utbildad som anestesi-och intensivvårdssjuksköterska, och har även en administrativ utbildning.

Katarina har arbetat med plastikkirurgi sedan 1988 som personalchef, patientkoordinator och anestesisjuksköterska samt byggt upp en injektionsverksamhet på en av Sveriges främsta plastikkirurgi kliniker. Injektionsverksamheten bestod av Restylane®-injektioner, Botox®/Azzalure®-injektioner (Botulinumtoxin A) samt behandling av kärlbristningar och åderbråck på benen.

Katarina började injicera kärlbristningar och åderbråck på benen 1990, Restylane®-behandlingar har hon utfört sedan februari 1997 och Botox®-behandlingar sedan juni 2001 efter utbildning i USA.

Sedan 1999 har Katarina varit anlitad av Q-MED, numera Galderma, för att utbilda läkare, tandläkare och sjuksköterskor i injektionstekniken. Hon har ombesörjt utbildningar i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Belgien, Holland och på Island.

Katarina  åker regelbundet på kongresser inom injektionsverksamhet, minst en gång per år, inom Europa, för att ta del av de senaste rönen.

Katarina samarbetar med hudterapeutsalonger runt om i Sverige där hon utför injektionsbehandlingar.