Om Oss

katarinap
Katarina Skällenäs
Katarina Skällenäs är specialutbildad sjuksköterska inom plastikkirurgi. I grunden är hon utbildad som anestesi-och intensivvårdssjuksköterska, och har även en administrativ utbildning.

Katarina har arbetat med plastikkirurgi sedan 1988 som personalchef, patientkoordinator och anestesisjuksköterska samt byggt upp en injektionsverksamhet på en av Sveriges främsta plastikkirurgi kliniker. Injektionsverksamheten bestod av Restylane®-injektioner, Botox®/Azzalure®-injektioner (Botulinumtoxin A) samt behandling av kärlbristningar och åderbråck på benen.

Katarina började injicera kärlbristningar och åderbråck på benen 1990, Restylane®-behandlingar har hon utfört sedan februari 1997 och Botox®-behandlingar sedan juni 2001 efter utbildning i USA.

Sedan 1999 har Katarina varit anlitad av Q-MED, numera Galderma, för att utbilda läkare, tandläkare och sjuksköterskor i injektionstekniken. Hon har ombesörjt utbildningar i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Belgien, Holland och på Island.

Katarina  åker regelbundet på kongresser inom injektionsverksamhet, minst en gång per år, inom Europa, för att ta del av de senaste rönen.

Katarina samarbetar med hudterapeutsalonger runt om i Sverige där hon utför injektionsbehandlingar.

mariep
Marie Salazar
Marie Salazar är sjuksköterska med en specialistutbildning inom Anestesi och Intensivvård. Hon gick sin utbildning i Lund 1990 och har arbetat med anestesi och intensivvård sedan dess både inom Landsting, akutbilsverksamhet och i den privata sektorn både i Sverige och USA.

Marie började jobba med plastikkirurgi 2001, och jobbar fortfarande som anestesisjuksköterska och patientkoordinator med frågor inom samma område.

Parallellt med jobbet som narkossjuksköterska började Marie 2009 arbeta med injektionsbehandlingar på MediKat. Marie har gått utbildningar i olika injektionstekniker, grundkurser och avancerade Masterklasser för alla Restylane®-produkter samt Botulinumtoxin A (Botox®/Azzalure®).

Marie samarbetar med hårvård- och hudterapeutsalonger i södra Sverige där hon utför injektionsbehandlingar.