Behandlingar

Våra mest populära behandlingar är: utfyllnad av kinder, läppförstoringar, behandling av veck mellan näsa och mun, arg-rynkan mellan ögonbrynen, sura mungipor, rynkor runt läpparna och uppfräschning av huden. Då används en filler.

Andra vanliga behandlingar är: motverka rynkor i pannan, mellan ögonbrynen och runt ögonen. Vi kan även stärka upp kinderna, förbättra sura mungipor och förbättra vertikala veck på halsen. Då används oftast Botulinumtoxin A.

MediKat är en av få kliniker i Sverige som har samarbete med Region Skåne för  rekonstruktiva ingrepp t.ex. förbättra medfödda missbildningar, korrigeringar efter olycksfall, samt förbättra resultat efter kirurgi.

Filler
En fillers uppgift är att fylla ut eller ge volym. En av de mest kända och vår mest använda filler är i Restylane®-familjen. Restylane®-produkterna tillverkas i Sverige av Q-MED och kom ut på marknaden i slutet av 1996. Restylane®-produkterna består av hyaluronsyra och är INTE ANIMALISKA och INTE PERMANENTA. Q-MED:s hyaluronsyra är dessutom stabiliserad med en unik stabiliseringsprocess, vilken Q-MED hade patent på till 2015. Idag finns Restylane®-produkterna i en mängd olika varianter och tjocklekar. Detta för att passa till olika hudtyper och olika injektionsområden.

Tillverkaren Q-Med är numera uppköpt av Galderma, ett stort läkemedelsföretag.
Galderma tillverkar även en filler som heter Emervel®. Emervel® ingår numera i Restylane®-portföljen, med undernamnet Emervel®. Vi har använt Emervel® sedan 2012 då Katarina, på uppdrag av Galderma, genomförde en studie på Emervel®-produkterna.

En av produkterna i portföljen heter Restylane® Vital, numera kallad Skinbooster. Den injiceras i 3 omgångar för att bygga upp fukt, kollagen, elastin och allmän spänst i huden. Därefter injiceras den bara en gång var 6:e till var 12:e månad för att bibehålla effekten. Restylane® Skinbooster är en en fantastisk produkt med ett fantastiskt resultat, som även fungerar förebyggande.

Botulinumtoxin A
Botulinumtoxin-A inaktiverar de muskler den injiceras i och slätar ut huden. Detta kan användas mot bl.a: rynkor i pannan, rynkor runt ögonen, arm- och handsvett. Det kan även användas mot migrän och tandgnissling. Botulinumtoxin A finns i produkter såsom: Botox®, Vistabel®, Azzalure®, Dysport®.

Åderbråck och kärlbristningar på benen
Injektionsbehandling mot kärlbristningar och åderbråck på benen fungerar oftast väldigt bra med rätt teknik, är enkelt och ej speciellt smärtsamt. I dagsläget finns det ingen laser eller ljusmaskin som kan konkurrera med injektionsmetoden. Efter behandlingen sätter man på en stödstrumpa som ska bäras olika länge beroende på hur stora blodkärlen är. De blodkärl som försvinner är döda och de kan inte komma tillbaka. Däremot kan man få nya kärl. Boka gärna en kostnadsfri informationstid för att få veta mer.